Ernö Kallai Kiss Peter Berki Lajos Sárközi jr. Ernö Kallai sr. Lajos Pádár Geza Jonas Csaba Luckacs

Culturele ANBI

De Stichting Magyar Nóta voldoet aan de voorwaarden voor een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)

Donateurs aan een culturele ANBI hebben belastingvoordeel. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Voor deze verhoging van 25% geldt een maximum van € 1.250.

Afhankelijk van uw toptarief kan uw fiscale voordeel oplopen tot 65%, omdat voor deze gift geen drempel geldt. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Een en ander moet wel door middel van de juiste formulieren worden vastgelegd: Overeenkomst_ periodieke_gift_in_geld.

Deze schenkingsovereenkomst kunt u invullen en per gewone post opsturen naar de penningmeester van de Stichting. Hij vult de overeenkomst aan met de ontbrekende gegevens en stuurt het deel voor de schenker aan u terug. Voor deze overeenkomst hebt u dus geen notaris meer nodig.

Het adres van de penningmeester:
Stichting Magyar Nóta
t.a.v. Drs. R.A.J. Mees
Aalscholver 127
3972 RL Driebergen–‐Rijsenburg
e–‐mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij voorbaat onze dank voor uw steun. Wij hopen dat wij met elkaar in de nabije toekomst vele malen mogen genieten van wat ons bindt: de Magyar Nóta.

Het beleid rond sponsoring

Het werk van de Stichting houdt in dat wij met regelmaat Hongaarse Zigeunermuziek weer willen laten horen, te beginnen in Nederland. Wij zoeken culturele ondernemers, die algemeen toegankelijke Magyar Nóta activiteiten organiseren, en faciliteren hen om de handen ineen te slaan en samen Hongaarse musici uit te nodigen voor concerten en masterclasses. Tegelijkertijd proberen wij als Stichting zoveel mogelijk media aandacht op te wekken rond activiteiten van Hongaarse (zigeuner)musici in Nederland.

Daarnaast realiseert de Stichting het onderhoud en de uitbreiding van een professionele website, waar niet alleen impressies te vinden zullen zijn van evenementen, maar ook kwaliteitsopnames en lesmateriaal. Tevens willen wij op termijn masterclasses gaan organiseren in Hongarije en een talentvolle, jonge prímás financieel gaan ondersteunen voor wie een maandelijkse bijdrage van bijvoorbeeld €100,–‐ een groot verschil maakt in zijn dagelijks leven.

Het is hartverwarmend dat wij de afgelopen tijd al een aantal ingevulde schenkingsovereenkomsten mochten ontvangen. Deze toezeggingen vormen de basis voor alles wat de Stichting onderneemt. Voor (inter)nationale subsidiegevers is het zeer belangrijk dat wij kunnen aantonen over een aanzienlijke groep begunstigers te beschikken.

Donaties
Ik wil graag een donatie doen en een factuur ontvangen naar het volgende email-adres.
250 tekens over